Covid'19 :-: març 2020



Des del desembre del 2019 que hem començat a sentir quelcom del Coronavirus, però a la Xina, uns quants mort, molts més d'afectats, però queda lluny, molt lluny i no ens afecta a nosaltres directament. És curiós quant escoltem notícies d'aquesta mena a l'altre punta del món i sembla que no vagi amb nosaltres, però aquest cop si que va amb nosaltres!!

Segons la Viquipèdia el Coronavirus pot causar diverses afeccions, des del refredat comú a malaties més greus com bronquitis, bronquiolitis, pneumònia, la síndrome respiratòria d'Orient Mitjà, o la síndrome respiratòria aguda greu, entre altres.

Si continuem amb la Viquipèdia m'en dono compte que el Coronavirus té una història, aquest virus es va descriure per primer cop a finals de la dècada del 1960. Va ser aïllat de les cavitats nasals d'un pacient amb refredat comú.

Ara, però, i tal com deia abans, a finals del 2019 les autoritats xineses van notificar el brot d'un nou coronavirus (Sars-Cov-2) a la ciutat de Wuhan (una de les ciutats més poblades de la Xina Central), sorgida a partir d'una zoonosi (malaltia infecciosa transmesa pels animals als humans).
Per contenir el brot la Xina va confinar i prohibir els moviments de la població en una desena de ciutats per evitar la propagació del virus ja que l'any nou xinès suposa el major moviment migratori anual a escala mundial.
El 24 de gener de 2020, algunes fons indicaven que hi havia més de 1300 casos identificats, principalment a la Xina, però també als Estats Units, França, Tailàndia, Japó, Nepal i Corea del Sud.
Es va reportar un cas de 2 persones amb coronavirus a Torrevella (al extrem sud del país valencià) i al centre d'Alacant, encara que va ser ràpidament descartat.
A finals de febrer del 2020 es diagnostica el primer cas confirmat de coronavirus a Catalunya. Es tracta d'una dona italiana que va ser hospitalitzada a l'Hospital Clínic sense gravetat.
L'11 de març del 2020 l'OMS (Organització Mundial de la Salut) qualifica de pandèmia aquest brot a la vegada que alerta de la inacció d'alguns països i la necessitat de prendre mesures dràstiques.

Al llarg de tot aquest període de temps, la societat comença a fer mems (informació amb to humorístic) a través de les XXSS (xarxes socials). Al començament fa una mica de gràcia, està molt lluny de nosaltres, però poc a poc tot plegat comença a agafar un caire molt més seriòs, el virus el tenim a Europa, concretament a Itàlia, i poc després a Espanya i Catalunya.

                                                                                                                                                                                                                                                               

Divendres 13 de març, la psicosis de la societat comença a estar una mica desbordada, la gent es volca als supermercats deixant les estanteries buides i palets pels passadissos desgavellats, una psicosis total!!
El Govern Espanyol decreta que durant 15 dies es tanquin les escoles i centres educatius de tota mena, així que el problema incrementa per moments, els pares treballadors s'organitzen d'avui per demà per agafar algun dia de vacances i aquest divendres "salvar-lo" com es pugui, passant tot el cap de setmana pendent de les noticies i del que ordeni el govern.

L'empresa on treballo, també esta neguitosa, neguitosa en tots els sentits, per l'economia i per la salut de tots i cadascun dels treballadors (parlem d'unes 60 persones).
Com a part del comitè d'empresa que soc haig de intervenir-hi, ens reunim el comitè i l'empresa per poder buscar i trobar la millor manera per prevenir tot el que pot arribar a venir, però l'empresa només es diu que tinguem cura, que mantinguem les mesures de seguretat, que continuem venint a treballar, i que faran cas de tot el que dicti el govern.

Govern aconsella un confinament solidari i voluntari, i que les persones de més risc (les d'avançada edat) es confinin encara més. Els infants són portadors del virus encara que no el pateixin, així que tenim mares i pares que no poden utilitzar als avis de cangurs, però que al mateix temps han d'anar a treballar. Divendres 13 hi ha gent a l'empresa que no sap que fer amb els infants i els porta a la feina, l'empresa no els acepta, els hi diuen que vagin cap a casa, però ho descomptaran del sou? o de les vacances? Ni la mateixa empresa, ni els treballadors, ni el govern, sap com afrontar aquesta situació, però entrem en un cap de setmana, així que esperem a veure que dicta el govern i dilluns ja serà un altre dia.

Durant tot el cap de setmana les XXSS han anat plenes d'informació bona, de mems, i també d'alguna altres informació falsa, però tot plegat és una bomba de rellotgeria que està a punt d'esclatar-nos a la cara. El Govern d'Espanya dictamina tancar bars, cinemes, teatres, sales de ball i de nit, i demés, deixant oberts establiments de primera necessitat: supermercats, estancs i farmàcies.
El Govern de Catalunya demana a l'estat espanyol, poder tancar fronteres, i que tothom es pugui confinar a casa, la sanitat pública està súper col·lapsada i desbordada, i les mútues no es fan carreg d'aquesta alarma social.

Mentrestant, i per passar el cap de setmana confinada, aprofito per descongestionar la selva de casa, normalment ho faig quant acabo la temporada d'hivern cap al maig, però ara ja s'ha acabat, és tot tancat.
La desbrossadora té uns tres anys, però ha donat molt bon resultat, almenys fins ara, ara es veu que ja no vol treballar més, el cargol per poder posar el cable groc està encasquillat, no hi ha manera de poder-lo treure, m'el miro del dret i del reves, però es resisteix, no vol sortir, així que la selva es queda a mitges.



                                                                                                                                                                                                                                                               



El dia s'aixeca núvol i amb previsió de pluja, és dilluns 16 de març, agafo el cotxe per anar a treballar, no hi ha gent pels carrers i poc trànsit a les rondes. Els treballadors de l'empresa estan nerviosos, hi han diferents campanyes que ens han anul·lat, tothom comença a posar-se molt més neguitós que la setmana passada. La directora financera està nerviosa, no para de parlar per telèfon, sentim com per telèfon diu:
"Doncs que se'n vagin a casa a compte de vacances!!" Ara si que l'alarma interna de l'empresa a esclatat!!! Només sentir-ho ja n'hi ha molts que diuen que ni parlar-ne, que a ells les seves vacances que ni les toquin, i això que només ho van sentir a les oficines!! Des del comitè ens comencem a informar, per una banda diuen que l'empresa et pot obligar i per l'altre no, en qué quedem? Des dels nostres desconeixements legals intentem fer tot el millor possible, però ja us dic que no és gens fàcil. Calmen la situació, no ens hem d'anticipar als aconteixements, només em sentit una conversa per telèfon, l'empresa no ha pres una decisió de com solventar el panorama que ens vindrà. Però poc a poc l'empresa es va definint, ens comenten que el millor, i mirant les oficines, és que tots anem a treballar des de casa, ens han habilitat accès, encara que no tenim recursos facilitats per l'empresa, haurem d'utilitzar els nostres propis mitjans, no hi ha res oficial, és tot de paraula, ens envien a treballar des de casa, algú encara està esperant que li pasin el comunicat oficial. Mentre tot aquest desgavell es posa una mica en ordre, salta una altre alarma, un company d'horari de tarda possiblement doni positiu al coronavirus, ha tingut símptomes, i la seva parella ha donat positiu. Ara si que corre-m'hi tots!!!


El propietari de l'empresa, el creador d'aquest gran imperi, ha vingut, sembla que vol fer les coses bé i no para de repetir que el més important és el benestar i la salut de cadascú de nosaltres, que seguim el protocol que sanitat i el govern ens ha marcat, i que tot operari que hagi conincidit amb aquest company que no vinguin a treballar, però per molt que feia el torn de tarda, aquest noi, va coincidir amb tots!!! Al mateix temps, el cap de taller ens informa que li ha entrat una feina d'avui per demà, milers d'adhesius per a una cadena de supermercats per conscienciar a la societat de guardar la distància d'un metre a cada centre, i que si envia els operaris a casa no podrà acabar la campanya. Després d'estar debatint el tema, no en treiem l'aigua clara, el cap de taller s'esgota de perdre el temps i jo una mica també, així que intentaran posar les mesures adequades per que no passi res i el taller pugui anar funcionant amb un mínim de normalitat. Així que un cop ja ha marxat tothom de les oficines, vaig cap a casa esgotada.

Si fem servir la lògica i tothom es queda confinat, segurament no tindrem feina a fer, i encara que la tinguem els nostres companys del taller no estaran operatius per posar-ho en marxa. El país en algun moment o altre es pararà, almenys aquest és el meu punt de vista.

                                                                                                                                                                                                                                                               

Les 6 del matí, obro els ulls, i no deixo de pensar amb la feina, avui és dimarts 17, haig de passar un parell de pressupostos densos per uns esdeveniments a un parell de mesos vista. Però primer començo a escriure aquest post, i cap a les 8 del matí em poso a fer feina de veritat.
És una mica caòtica la conexió que ens han donat, és a través d'un escritori remot en un núvol, però millor això que no pas res. Paral·lelament vaig instal·lar l'escriptori remot de Chrome i també el TeamViewer, que aquest ja el tenia. Faig servir el remot de Chrome, però no és gens cómode, la meva pantalla del portàtil és més petita i haig de fer servir les barres de desplaçament, però millor això que no pas res.
Contesto uns quants mails, deixo enllestides totes les feines que tinc pendents de facturar, controlo totes les que m'han aplaçat i cancel·lat. Parlo amb uns quants clients, tots estem fem teletreball.
Al migdia compereix el president del govern espanyol, exposa que donaran ajuts a les empreses mitjançant un ERTO, al 324 ho expliquen molt i molt bé


L'expedient de regulació temporal d'ocupació, ERTO, permet que l'empresa suspengui, durant un temps limitat, els contractes de tots els empleats o d'una part, per "causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció o derivades de força major", segons l'article 47 de l'Estatut dels Treballadors.En el cas del coronavirus, tots es consideraran per raons de força major (quan l'activitat de l'empresa es veu paralitzada per ordre de les autoritats o el volum d'absentisme és tal que impedeix l'activitat empresarial), cosa que fa els tràmits més àgils.Segons la reforma laboral del 2012, cal el permís de l'autoritat laboral. L'hauran de resoldre en un màxim de set dies
Quant cobra el treballador?Mentre dura l'expedient temporal, el treballador va a l'atur i cobra la prestació que li correspongui, igual que si l'haguessin acomiadat definitivament. Això vol dir que, durant els primers sis mesos, rebrà el 70% de la base reguladora, que sempre és una mica menys que el sou. Hi pot haver alguna empresa que pacti complementar els ingressos. A partir del setè mes, es cobra la meitat, però hem de comptar que la crisi del coronavirus no s'allargarà tant.El treballador continua vinculat a l'empresa, però durant el temps que està fora del lloc de treball no genera dret a pagues extres ni vacances.No es té dret a indemnització, com passa amb els acomiadaments col·lectius.
Qui té dret a cobrar l'atur?"Les persones treballadores afectades, encara que no comptin amb el període d'ocupació cotitzada mínim necessari", segons l'excepció aplicada en aquesta crisi sanitària.En general, la llei demana que el treballador no rebi altres prestacions i que hagi cotitzat el temps suficient (dotze mesos en sis anys).
Què passa quan s'acaba l'ERTO? El treballador torna al lloc de treball de sempre i amb el sou de sempre. El principal avantatge dels expedients temporals és que l'empleat no perd el lloc de treball, és una suspensió temporal.
No tinc molt clar que passarà amb tot plegat i sobretot amb l'empresa on treballo, soc del comitè i d'alguna manera o altre em sento responsable de tots els treballadors que estan al taller a la nau produint amb les màquines, mentre que jo i tota la resta de les oficines estem a casa.

Tenim un grup de whats del comitè, està composat per 2 operaris del taller, el missatger i jo. El missatger i un dels operaris han optat per demanar dia de lliure disposició per no anar a treballar, mentre que l'altre operari ha anat a treballar i està amb un atac d'histeria o alguna cosa similar, segons diu a mig matí ha arribat gel antiseptic, i guants de protecció, però no hi han mascaretes. Divendres passat va saltar la alarma d'un posible positiu al Covid.
No parem de parlar en tota la tarda fins que al final decidim que hauriem d'enviar una carta a l'empresa informant de la nostra inquietut respecte a la protecció sanitaria que tenen els operaris al taller i al mateix temps recomenant que el més adhient per tots seria fer un ERTO. Així que preparem aquestes líneas i les enviem via mail

Bona tarda,

El Comitè d’Empresa, davant la situació que s’està ocasionant amb el Covid-19, comuniquem a la direcció de MM Barcelona, la preocupació actual i imminent davant la integritat de la salut dels treballadors que estan en el seu lloc de treball i tota la seva família. Avui ha arribat gel antisèptic, però no disposem de mascaretes i creiem que ha de ser una gran mesura de seguretat, ja que hi ha una àrea de treball presumptament infectada, i malgrat que s’ha fet neteja i els operaris van amb guants, recordeu que hi ha un treballador a l’espera que sigui positiu.

Tant ahir com avui tots els operaris han estat treballant amb unes mesures de seguretat inhumanes, i l’empresa hauria de fer alguna cosa al respecte, i que tots el treballadors puguin tenir una resposta imminent. Sabem que és una situació excepcional i extrema i tots volem continuar endavant, però el silenci no és la millor solució, estem parlant de la salut de tots els treballadors de MM Barcelona.

Per altre banda i després de que el Govern hagi aconsellat i  facilitat a les empreses fer un ERTE, és el més adient tant per l’empresa com per als treballadors, estem parlant de la salut de tots els treballadors, és la millor opció per a la continuïtat de l’empresa i de tot l’equip humà.

Us convoquem a reunir-nos demà a les 12 h. per poder aclarir i solventar tots aquestes temes exposats, i poder fer un comunicat a tots els treballadors que estan realment preocupats per la situació actual.

Ens veiem demà a les 12 h.
El Comitè 


El dia s'acaba, tard i intens, demà tornarà a sortir el sol i continuarem caminant endavant.

                                                                                                                                                                                                                                                               

La setmana està sent bastant contundent, i això que estic treballant des de casa!!!
Ja és dimecres, he deixat que el despertador sonés com cada dia, ens hem de mantenir amb la rutina i els horaris que normalment sempre fem.
A les 12 h. hem convocat a l'empresa per poder parlar del futur super inmediat, així que ja que m'hi poso vaig a treballar des de l'oficina, pot ser és una mica arriscat, però igualment hi haurè d'anar. Amb mitja hora hi arribo, les rondes despejades.
Paso pel taller i vaig parlant una mica amb tothom, hi ha preocupació, la gent va a treballar per que el seu lloc de treball no perilli, també hi ha que està en plan psicosis, i altres que sembla que la cosa no va amb ells.
El comitè parlem abans de la reunió, tots estem nerviosos i neguitosos, no sabem com acturà l'empresa ni com hem d'actuar nosaltres, tots en general estem perduts en una situació bastant complicada, però el que si que tenim clar és que em buscar i trobar una solució efectiva per totes les parts.
Aquí us deixo els principals punts d'una reunió que en alguns moments hi ha hagut crispació, en altres comprensió per totes les parts, entendiment, i molta molta comunicació, aquest últim punt és el que necessitavem tots plegats
  • La intenció de l’empresa és, en la mesura que sigui possible, continuar treballant
  • Estan parlant amb els advocats per gestionar un ERTE, però es possible que es relanteritzi per la falta de la comptabilitat informatitzada que tenim per culpa del virus informàtic, s’està treballant per solventar-ho
  • Qualsevol de nosaltres és lliure d’agafar dies personals o de vacances, o bé sol·licitar la baixa laboral per aquesta situació temporal
  • Tot anirà sobre la marxa, però hi haurà la màxima comunicació entre tots nosaltres
  • Un cop l’empresa hagi obtingut l’ERTE és possible que es facin torns als diferents departaments
  • La intenció de l’empresa és continuar amb tota la plantilla
Són quarts de tres, un matí molt i molt intens, he pogut parlar per telèfon amb algun client i algun proveïdor, tots continuen des de casa treballant, o almenys estar connectats com si estiguèssim a les oficines, ja que sembla que el mail i el telèfon no funcionen, no hi ha comandes.

Torno cap a casa, no hi ha gaire gent pel carrer i la poca que hi ha va amb la mascareta i passejant el gos o bé amb bosses de la compra. En els vehicles va només una persona, vaig observant els carrers i les botigues, tot tancat, però de cop em sopta i em sorprén molt el Rodi Motors Service del Psg. de la Zona Franca està obert, amb cua de vehícles i a dins sembla que estiguin treballant, amb les mesures adequades de seguretat però treballant al taller mecànic.

A la tarda el grup de whats del comitè està una mica més tranquil, però els operaris del taller unilateralment han anat demanant la baixa laboral, ja en són 7, i 4 que han agafat vacances.

Intento acabar de fer el mega ultra pressupost que haig de passar per l'esdeveniment d'octubre, el sistema informàtic de l'empresa a petat i no s'hi pot accedir. Decideixo despejar-me i sortir al patí a donar la volta a la casa i fer una cigarreta. Torno al cap d'uns minuts i el sistema ja està en marxa.

Em connecto i vaig fent, no hi ha mails, no sona el telèfon, ja tinc tota la feina feta, així que continuo escrivint el blog i xafardejant tots els videos de prevenció que m'envien els colegues per whats. Em poso a llegir el diari, i em trobo amb les següents mesures de seguretat, són força interessants



                                                                                                                                                                                                                                                               

Sisè dia de confinament, dia del pare, dijous 19 de març, continuo amb la meva rutina i el despertador torna a sonar a tres quarts de set.
Fa dies vem crear la pàgina de Facebook de Mototurisme i encara no li havia donat un cop d'ull, i aleshores m'en dono compte que encara està vigent l'esdeveniment que es va publicar fa dies per aquest diumenge 22 (la mensual de març), ho cancel·lo i aprofito per penjar el següent:


El grup de whats del comitè està actiu, una baixa més, ja en són vuit, paso una nota informativa al grup de whats dels comercials, i intento que no s'alarmin gaire
*NOTA INFORMATIVA*
El taller està operatiu
Encara NO s'ha confirmat el possible positiu
Hi han 8 baixes laborals i 4 de vacances
(les baixes les han tramitat per telf dient que hi havia un cas positiu a l'empresa i tenien símptomes)
Parlem amb el cap de taller i ens comenta que de moment va tenint feina per els operaris que queden i pels instal·ladors, la setmana vinent té coses a fer. El que si que li preocupa és que una de les noies de la neteja (una empresa externa) està a l'hospital. Només ens diu això que està al hospital, fem treball d'investigació i no en treiem l'aigua clara, pot ser està a l'hospital per qualsevol altre tema que no és el Covid, esperarem a tenir més informació per començar a preocupar-nos.


Per altre banda, el xat de monitors de l'Escola de Núria, està actiu i volen fer algun xoc a través de les XXSS, sobretot a instragram, fer algún repte o .. posar fotos antigues de nosaltres esquiant. Així ho fem, anem passant fotos antigues de tots, la majoria passen fotos de quant eren criatures de 4 ó 5 anys, la meva no serà de tant petita!!! 

Recordo que la primera vegada que vaig anar a esquiar va ser amb la colla de quant estudiava FP, així que començo a buscar i trobo la joia de la corona
Deu ni do quines pintes!! Quina posició i quina super mega ultra actitut!!!
La foto és de l'any 95, sense guants i sense monitor, pot ser tenia ganes d'anar al wc quant m'estaven fent la foto?? hahahahaha, tot plegat força curiós


La tarda continua tranquil·la i sense gaires novetats, ja hem passat un dia més, continuem.

                                                                                                                                                                                                                                                               

Divendres 20 de març, quarts de set, tinc un parell de mails interns per contestar, ho faig, i ja no tinc res més :-(
Per avui tinc deures a fer, ahir amb els meus pares vem fer llista per anar a comprar i tenir provisions, i vem decidir que la millor hora per anar-hi pot ser seria a primera hora, així que a les 9 h. surtu amb la llista de la compra i la recepta del metge per la diabetis del meu pare, vaig amb el cotxe, no podria portar tot el de la llista caminant!!!


En el curt trajecte amb el cotxe, em trobo a un parell de persones passejant el gos, aquesta urbanització és molt tranquil·la, arribo al super i ja hi ha cua, com unes 10 persones, però estan molt conscienciades, i sense guàrdia de seguretat, cada cop que surt una persona n'entra una altre. 

A dins hi ha gent però no hi ha aglomeració, i hi ha de tot, aigua, ous, carn, fruita i verdura,... així que decideixo no comprar tot el que hi havia a la llista, dilluns o dimarts ja tornaré a venir.

Continuo amb els deures d'avui i vaig cap a la farmàcia, amb la recepta i la targeta sanitaria de mon pare, no em posen cap problema, pagar 19 cèntims i a correr!!


Ja que hi soc, aprofito i vaig cap al poble a l'estanc a comprar una mica de tabac, les existències ja se m'estan acabant. L'estanc està just al costat d'un super, aquí si que hi ha més moviment i més cues, no sé si és per que estic al mig del poble o bé per que ja són quarts d'onze, o per tot plegat una mica.


Hi ha gent que va amb guants però sense mascareta, altres amb mascara i altres com jo que només porto un buff per si de cas.

Torno cap a casa, per avui ja he fet tots els deures pendents.

Per dinar proposo fer crestes  farcides d'espinacs i bacallà al forn, fem el farcit i preparem les cretes, ja està tot a punt per posar-ho al forn. Tinc un microones/forn que va de meravella, però avui només posar-lo a la temperatura adequada, 200º, salta la llum, només faltava això!!! Miro la caixa de llum, a saltat el diferencial, el torno a pujar, torno a provar el forn i torna a passar el mateix, està clar, ens hem quedat sense forn, ja que l'opció micro si que funciona sense problemes.
Parlo amb el meu amic i tècnic del tema, segons ell aquests aparells tenen dos resistències, una pel forn i l'altre pel micro, de segur que es deu haver espatllat la resistència del forn, són coses que passen, em diu. Així que les crestes les fem amb l'opció grill i micro, no queden gens malament.

El grup de whats del comitè es comença a activar, hi ha una altre baixa, però aquesta per ser persona de risc.
Parlo per telèfon amb el cap de taller, està tranquil, hi ha feina i mentre n'hi hagi, malgrat les baixes, intentarà treure-la, almenys serà quelcom que l'empresa podrà facturar en aquests moments tan difícils.

Normalment al vespre sopem una mica de pa de motlle i embotit, sorpresa la meva quant agafo el paquet que aquest matí havia deixat a sobre el micro/forn, està tota la part de baix calcinat i torrat, se m'acut que per això havia petat el forn, així que trec tot el que hi ha a sobre i prova d'utilitzar el forn i... funciona!! No salta la llum ni cap diferencial!! Estava col·lapsat de coses que hi havia a sobre!!! Tema solventat!!!

                                                                                                                                                                                                                                                               

Dissabte 21 de març, ja fa una setmana que estem confinats, que els meus pares van venir a passar el cap de setmana i es van quedar aquí. Santa paciència haurem de continuar tenint tots, tantes hores junts poden arribar sorgir moltes crispacions, i això que tenim "llibertat" per poder sortir al patí, estirar les cames, i respirar aire pur sense sortir de la parcel·la.

Hem tallat molta herba i moltes branques, la desbrossadora continua sense funcionar, si continuem tallant ens trobarem immersos en una allau de branques seques!!!! 
Proposo, amb molta cura, i amb molt de seny, anar cremant algunes branques poc a poc, és curiòs la reacció del foc, observar-lo i veure la flama com s'apaga i amb un cop de vent torna a revifar.



En el grup de whats de monitors de Núria no paren de despedir-se fins la temporada vinent, i esperen que tot passi aviat per poder-nos trobar i fer un dinar de final de temporada, no puc deixar de no dir res, així que escric aquestes quatre líneas:
M’heu deixat sense paraules!!!
Tots els canvis sempre es fan feixuguts, i no sabia que em trobaria per aquesta vall, però ni molt menys m’esperava aquesta gran família, i aquesta gran acollida que m’heu fet, espero que hagi estat a l’alçada.
No m’haguera pas imaginat passar una temporada tant espectacular, amb tot aquest gran equip humà, en tots els sentits, com aquesta, no la oblidaré mai
GRÀCIES A TOTS X TOT
Ens veiem aviat, de segur que ens ensurtirem
Tot és molt emotiu, hi ha una gent molt i molt maca a l'escola, però això no treu que continuï trobant a faltar el país dels pirineus, tota la gent que al llarg dels últims 11 anys m'han acollit a Andorra i sobretot en Joan, qui em va introduir en el món de l'esquí. 

Hem de buscar distraccions, així que tallo algunes branques, però m'agobia, fa un dia espectacular, i aleshores se m'acut la brillant idea de..... postureig per les XXSS, així que m'organitzo i ho preparo, i aquí teniu el resultat, esquí sobre herba!!! Sense fixacions ni botes!!!

Entre pitus i flautes ja ha passat tot el matí!!!!

Em mentalitzo que hauria de fer una neteja profunda al micro/forn, segur que li anirà bé, així que abans de dinar poso fil a l'agulla.

Després de dinar la mandra i les ganes de no fer res m'envolten, avui és dissabte, doncs m'estiro al llit a veure la tele i de segur que em vindrà la migdiada, però no ha donat resultat.

No queden croissants per esmorzar, ni tall per menjar, encara que de gana no em passarem decidim que vagi a comprar quatres tonteries al super, aquest cop hi vaig a peu i amb la motxilla a l'esquena. El super està igual que ahir, amb cua al carrer, unes quatre o cinc persones, i a dins amb tota la gent mentalitzada que ha d'anar amb molta cura amb les mesures de seguretat sanitàries.

Encara queden hores per sopar, i hem de passar la tarda, els meus pares ja estan mentalitzats que no podran anar a casa seva i que no poden sortir de la meva, aquest matí hi ha hagut una mica de crispació amb aquest tema, volien anar cap a casa d'ells un pis petit on tenen un mini balcó, aquí estan molt millor!! Però hem de passar les hores, i així ho fem, fem quelcom per distreure'ns.

Aquesta vesprada, el president del govern espanyol (Pedro Sánchez) torna a comparèixer pels medis de comunicació amb la ciutadania, a veure quines normes imposarà avui, esperem que confini a totes les empreses que continuen obertes i així tothom es podrà quedar a casa i que el virus no es continuï propagant.
Després de més de mitja hora escoltant-lo, no ha dit res de nou, només agraïments a tota la gent que fa cas i es queda confinada, a tot el conjunt de sanitaris, a la ciutadania, ..... i a tots i cadascú de nosaltres que fa possible la supervivència de tota la comunitat espanyola. Ha parlat d'estadístiques positives i negatives, però no ha implantat cap altre normativa, després d'una setmana confinats continuem igual. 


                                                                                                                                                                                                                                                               


Avui al ser diumenge m'he llevat una mica tarda, són les 8 h., m'aixeco del llit i em fa una flipada l'esquena, uf!!! fa mal, poc però lo suficient per que em costi ajupir-me i seure'm. Em faig una frega de Voltadol Forte (la vaig comprar però no l'he fet servir mai), em poso un altre cop al llit amb l'esterilla posada a veure si em passa una mica.


Per distreure'm poso el programa de TV3 FAQS d'ahir a la nit (per això tenim TV3 a la carta), comencen amb unes imatges buides dels carrers de Barcelona, gossos bordant, i de cop, em trobo amb una imatge impactant, fora de lloc, però deixo que les imatges continuïn el seu curs, sirenes de cotxe de policia, vianants amb màscara passejant el seu gos, una comunitat de veïns escoltant com Begoña Alberdi (soprano) canta a capella 'O mio bambino caro', la Pça. Francesc Macià completament buida, aplaudiments i felicitacions, la Begoña ha aconseguit captar l'atenció de la resta dels veïns i distreure'ls durant uns minuts. Però això no em distreu de la imatge impactant que he vist, així que retrocedeixi i congelo la imatge, efectivament ho havia vist bé, molt i molt bé, un slogan per part de l'empresa on treballo molt desafortunat en aquests moments.






                                                                                                                                                                                                                                                               

Dilluns 23 de març, portem 10 dies de confinament






                                                                                                                                                                                                                                                               


Dimarts 24 de març,







                                                                                                                                                                                                                                                               


Avui sembla que hi ha una mica més de moviment, tinc uns quants mails interns i altres de clients demanant pressupostos a llarg plaç, dimecres 25 de març, m'he adormit una mica, m'he despertat a les 8 del matí.

Em poso a treballar, no paro de pensar de quina mena de serveis podria oferir l'empresa en la situació que estem, no és gens fàcil, dilluns ja vaig oferir a diferents clients mampares de metacrilat de protecció per a les caixes dels supermercats, però vaig fer tard. Hem de buscar alguna altre alternativa, veig que la competencia ofereix diferents productes de senyalització, podria ser una bona idea fer un mailing, així que envio un mail amb aquesta informació de la competència al director general i al responsable de la imatge corporativa de l'empresa, en Gerard.

Sento una botzina, pot ser és el butanero?, ja fa dies que penso que tinc una bombona buida, però com que normalment la vaig a buscar a la benzinera no m'he preocupat gaire. Surtu al carrer i efectivament és el butanero, 17,20 € li dono un bitllet de 20 €, em diu que va molt malament de canvi, i li dic que s'ho quedi, tampoc vindrà ara d'aquí, m'han portat el butà a la porta de casa!!!









*NOTA INFORMATIVA x part de l’empresa*
Bona tarda,
Tot just una setmana des de la darrera reunió entre empresa i comité, us faig resum d'aquest dies:

- El govern encara permet que es treballi, per tant la situació a dia d'avui continua igual.
- L'empresa està fent les gestions oportunes per valorar, de la forma més acotada posible, com s'ha de tramitar l'ERTE.

- En el moment que sigui posible us cridarem per començar els tràmits.
Per altre banda, han sorgit diverses inquietuds en l’àmbit comercial i tècnic, idees o noves línies de mercat que es podrien començar a treballar.
Si teniu alguna idea o dubte, podeu posar-vos en contacte amb l'Alfredo, que com sabeu està a càrrec del taller, per tal de plantejar aquestes idees i així poder valorar-ne la viabilitat.
Gràcies a tots






                                                                                                                                                                                                                                                               


Dijous 26 de març, avui toca anar a comprar, volia anar al Carrefour per que la pistola de la manguera s'ha trencat i també per anar a comprar liquid pels xorritos del cotxe, però ma mare volia productes del Bonpreu, així que agafo el carro de la compra i cap al super s'ha dit, porto la llista, ara només falta que hi hagi de tot



                                                                                                                                                                                                                                                               

Divendres 27 de març




                                                                                                                                                                                                                                                               


Dissabte 28 de març



                                                                                                                                                                                                                                                               


Diumenge 29 de març




Entro a l'aplicació del banc per veure si hem cobrat i qué hem cobrat, em posa que haig d'actualitzar, però no em diu com, em sembla que no estic gaire centrada, algo tan fàcil i senzill em costa trobar de fer, però al final ho aconsegueixo, no hem cobrat, segur que demà ja ho tindrem.


                                                                                                                                                                                                                                                               


Dilluns 30 de març





                                                                                                                                                                                                                                                               


Avui m'he despertat molt d'hora, són les 5 i no paro de donar voltes al llit, dimarts 31 de març, faig el xafarder per les xarxes socials, però m'aburreix i m'agobia. M'aixeco i comprobo que el pc ja està tot actualitzat i funciona correctament, qué puc fer? Miro un parell de mails que tenia pendents d'ahir a la tarda, demanen pressupost, un proveïdor que em passa uns preus sol·licitats,.... actualitzo una mica aquest blog. L'empresa ens hauria d'haver passat l'acta de la reunió del divendres passat i encara no ho ha fet, hi han dubtes, continuarà tot segons el que es va parlar divendres? Com afecta aquesta nova situació als treballadors, envio un mail a l'empresa, a veure si em pot contestar el més aviat possible,  i sense donar-me compte ja són quarts de nou.

Ahir a Rac1 van fent una entrevista a un advocat laboralista, pot ser és interessant escoltar-lo, així que em poso els auriculars i escolto el podcast que trobo al Ivoox, no diu res que ja no sàpiga o ja així pogut consultar de la situació actual.

Desconnecto, surto al pati, cauen quatre gotes, però hi han algunes fulles seques que em criden per poder-les cremar, així m'entretinc, i observo com el foc i les flames varien la seva trajectòria segons bufa el vent.

Torno al pc, alguns mails, alguns whats, responc, no vull consultar més informació del Covid, estic col·lapsada, així que com que ja fa dies que vaig decidir anar al Baricentro a comprar al Carrefour, fem llista i cap allà. Entre altres coses necessito una pistola per la manguera, que s'ha trencat, i líquid neteja-parabrises pel cotxe, allà segur que ho trobo!!
Em poso en marxa, paso pel davant del Lidl, hi ha una cua d'unes 15 persones, continuo passo pel poligon industrial de Santiga, està tot desert, arribo al centre comercial, només tenen una porta oberta d'accés, agafo carro i cap a dins. Les botigues totes tancades i l'únic que està obert és el Carrefour, l'Estanc i la Farmacia. Entro al Carrefour i sorpresa la meva!!! Tenen tancades les seccions de roba, llar, joguines, llibres, manteniment del cotxe,.... tot està tancat menys alimentació, neteja i electrònica.

No hi ha gaire acumulació de gent al super, però si que els guardes de seguretat estan informant a les persones que van acompanyades que no hi poden anar, és una persona per compra. També em trobo alguns cartells en els productes d'alcohol i llexiu que només es poden agafar 3 per compra. Estan totes les mesures de seguretat senyalitzades i les caixes tenen les mampares de protecció, tota prevenció és bona.






                                                                                                                                                                                                                                                               



Comencem el mes d'abril, el cel continua núvol i plovent, estem a uns 10 graus, fa dia per quedar-se a casa confinat.

El primer que faig després d'obrir els ulls és mirar si hem cobrat, i si, el sou base però si!!

Esmorzo i em poso al pc, tinc un pressupost pendent per fer, que no tinc clar qui ens pot subministrar el material i si ho podem instal·lar, així que li pregunto al director general per que em doni un cop de mà.

#Resistiré2020, Avui s'ha publicat al Youtube l'himne gravat per més de 30 artiestes per véncer junts el virus. Participen en aquest himne: Alex Ubago, Andrés Suárez, Álvaro Soler, Blas Cantó, Carlos Baute, Conchita, David Bisbal, David Otero, David Summers, Despistaos, Diana Navarro, Dvicio, Efecto Mariposa, Efecto Pasillo, Ele, Georgina, India, Jose Mercé, Josemi Carmona, Manuel Carrasco, Melendi, Mikel Erentxun, Nil Moliner, Pastora Soler, Pedro Guerra, Pitingo, Rosana, Rozalén, Rulo, Sofía Ellar y Vanesa Martín, tot plegat promogut per Cadena 100, tots aquests músics i artistes s'uneixen sota la producció de Pablo Cebrián per poder aconseguir aquest Resistiré del Duo Dinamico, on tota la recaudació serà en benefici de Cáritas.







                                                                                                                                                                                                                                                               


Dijous 2 d'abril, un client m'ha contestat que li puc facturar un parell de feines que es van anul·lar pel Covid-19, li facturo la prospecció, la producció i el transport, però la instal·lació i retirada que no vem poder fer no.

Malgrat tot, les hores i els dies van passant, portem casi 3 setmanes de confinament, es diu molt ràpit tot plegat!!!

Em proposo ser una mica autodidacta i millorar el full d'excel on controlo totes les feines, timing, comissions, facturació, així que em poso a mirar que és el que vull i millorar les formules. Sé el que vull, però no m'ensurtu, i penso amb l'Albert, és un crack amb l'excel, faig un Skype i comparteixo pantalla amb ell per que pugui veure que és el realment vull, i entre tots dos ens ensurtim, més de dos hores invertides i amb molts coneixements. Aprofito el mateix criteri i les mateixes fórmules per fer un excel de les hores treballades d'esquí, unes estadístiques que només introduint les dades s'aniran actualitzant soles gràcies a les fórmules, aquí el resultat:




És curiòs el resultat, aquesta temporada 2019/20 a Núria, es va acabar el 8 de març, a partir d'aquell dia van tancar les estacions de Catalunya pel Covid-19, així que ha Núria no he acabat la temporada, faltaven uns 15 dies festius per acabar-la, entre ells Setmana Santa que és quant es treballa més. I els dos dies sense treballar a Núria, un va ser per que ja em van dir que no calia que hi anés, que no hi hauria feina, però com que volia coneixer l'estació vaig anar-hi, i l'altre el 7 de març, que va nevar a Ribes de Freser i a Núria feia molt i molt de vent, i van tancar l'Estació.













                                                                                                                                                                                                                                                               


És divendres, la setmana a passat relativament ràpida.
Tres d'abril, són dos quarts de set, ja no sé estar més al llit, així que m'aixeco i començo a escriure en el blog, per mandra, he deixat d'escriure algún dia, així que em toca anar actualitzant. Vaig fent i no m'en dono compte que ja són quarts de nou, miro el correu de la feina, tinc pendent un pressupost a un client, em falta preu de proveïdors, gestiono tot el que tinc pendent.

Dono una repasada al full d'excel que vaig actualitzar ahir amb les fórmules, sembla que tot està correcte, jugo i verifico i totes les fórmules funcionen sense problemes.

Consulto el Linkedin, hi han empreses del sector que s'estan reinventant, i fent donacions a diferents hospitals de Barcelona, fabriquen màscares i mampares protectores, es converteixen en empreses essencials per poder combatre el Covid-19.
Gràcies a tots els treballadors, autònoms i Pimes que fins i tot amb la incertesa del qué passarà, s'uneixen, treuen forces i utilitzen els seus mitjans per a ajudar davant d'aquest virus que no entén de classes ni territoris, i que treu la cara més generosa i més amarga de la gent.







                                                                                                                                                                                                                                                               

Sant Jordi, 23 d'abril, un Sant Jordi diferent, la Rambla de Barcelona és buida de parades de llibres i flors, Barcelona buida està confinada

Diferents artistes catalans confinats fan una cançó per aquest dia



La gent es volca a les xarxes socials, i la manera de felicitar el dia, és molt i molt diferent, quedarà gravat a totes les nostres memòries.

La Generalitat ha decidit d'aplaçar aquest gran dia pel 23 de juliol, hi han floristeries que no volen obrir per no espandir més el virus, les roses s'han de manipular per persones i no hi ha manera de comprobar si 


Un arc de Sant Martí d'esperança i una rosa amb la senyera, tothom confinat












                                                                                                                                                                                                                                                               








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada