Rodibook 2020 :-: setembre 2020

 



                                                                                                                                                  

Tot just acabava d'arribar dels 10 dies que havia estat pel sud de França amb la moto, i m'estava re-situant, montant la tenda per secar-la i airejar-la i fent rentadores, quant la Mercè em va proposar acompanyar-la a la Rodibook d'enguany, marxar a Vielha el cap de setmana. Em vaig planifica i reorganitzar i... vaig acceptar la seva proposta, encara estic de vacances així que endavant!!!

Per temes familiar la Mercè no podia sortir més d'hora de les 14 h. del divendres, així que vem quedar a les 15 h. a Ponts al Restaurant Pedra Negra per anar pujant juntes cap a Vielha.


                                                                                                                                                  

Divendres 4 de setembre

Tinc algun dilema, diuen que le cap de setmana farà calor, però no sé si agafar la jaqueta d'estiu o la d'hivern, dubte durant una estona però al final guanya la d'estiu amb un softshell a sota per si fa fred, la setmana pasada vaig estar a 9 graus i vaig aguantar força bé.

No sé encara per què però tinc un encreuament de cables i per anar cap a Ponts sortu a les  13'30 h. ja dinada direcció cap a Moià per anar a buscar la C25, Calaf i Ponts. Realment la neurona no em va funcionar gens bé, vaig confondre Moià amb Manresa, i un trajecte que havia de durar 1 h i poc va durar casi 2 h., sort que la Mercè es va esperar a Ponts tot prenen un tallat.

Vem anar per la via directe, Coll de Comiols, Tremp, La Pobla de Segur, Coll de Perves, El Pont de Suert i amunt fins arribar a Vielha. Ens vem creuar amb algunes motos que segurament també anaven cap a la Rodibook.



Al arribar a Vielha cap a les 19 h. anem directament a la carpa de l'organització per poder confirmar que havíem arribat i agafar la impressió de la ruta pel roadbook. Pregunto si tenen algun inscripció lliure per poder fer el pagament i inclourem amb l'esdeveniment, però em diuen que no en tenen, així que si o si, haig d'anar al darrera de la Mercè durant tota la ruta de demà.


Ens posem en contacte amb l'Eduard, la Montse i en Ramon que s'haviem que també participavem a l'esdeveniment, i també li diem al Guifré que estem per les seves terres. Mentrestant fem el cheching al Hotel Albares, al centre del poble, i la Mercedes ens rep amb els braços oberts, tanquem les motos al parquing, dutxa rapida i cap al poble a fer un most ràpid que demà a un quart de set haurem d'aixecar-nos per poder estar a les 7'10 h. al punt de sortida.Cap a les 22 h. ja estavem dins al llit, amb la ruta del roadbook instal·lat.

                                                                                                                                                  

Dissabte 5 de setembre

A les 6'10 h. sona el despertador, hem quedat per esmorzar amb la Mercedes a les 6'30 h., ens vestim de romanes agafem tots els trastos i anem a esmorzar. Ens tenia preparat una mica d'embotit amb pa amb tomàquet, brioxeria, truita de patates, ous durs, ... També hi havien altres taules que participaven a la Rodibook.

A les 7'11 h. teniem la sortida, prèviament l'Eduard ens havia deixat la seva bossa d'avituallament juntament amb la de la Mercè. Sortim puntuals i ens parem per què la Mercè es pugui resituar, i en aquest moment ens trobem al Toni, ell també havia sortit un minut després que nosaltres i estava esperant al seu company de ruta.
Vielha 7'15 h.

El dia comença a despertar-se, però la lluna ens continua acompanyant, estem a 11 graus i sembla que farà molt bon temps.

Comencem, si volem tornar a una hora prudent a Vielha amb la ruta acabada no ens podem entretenir gaire, o millor dit, gens, són 700 kms. que ens esperen per unes carreteres que anirem descubrint sobre la marxa.

Aquest any però, no anem cap a França, pel Covid tota la ruta es farà per Catalunya i Espanya. 

Roadbook

Així que seguim el roadbook i ens porta directament cap al túnel de Vileha, on tot seguit ens desvia per Vilaller i continuament, fins que la Mercè es para a l'encreuament cap a Roda de Isábena i em comenta que s'ha despistat i s'ha passat el primer control de l'esdeveniment. Tornem enrera, però no lo suficient, així que tornem a donar la volta, fins arribar a Roda de Isábena on allà ens trobem als organitzadors i ens expliquen que efectivament ens hem passat el primer control del càmping, però la ruta continua per l'interior del poble, i decidim fer la volta pel poble i després ja tornarem enrera al control que ens hem saltat.

Efectivament ens parem a la plaça del poble per fer una foto, ja hi haviem estat altres cops aquí però no està permés circular per l'interior, així que segurament aquesta seria l'únic cop que podriem tenir aquesta imatge.

 

En el càmping ens trobem a uns companys que coneixen a la Mercè d'haver fet la ruta de Les à Les, qui no es queda amb la fisonomia de la Mercè i el seu tarannà!!!

Continuem i ens endinsem per la Sierra de Guara, carreteres trencades, molt trencades i estretes, però endavant, anem direcció a Huesca i Jaca, la Mercè ho porta molt bé això de seguir al roadbook, amb el mòbil controla el trip i anem fent força via.

Abans d'arribar a Alquézar ens parem en un mirador on hi han altres companys de ruta, fent parada tècnica, pel camí ja ens hem creuat amb el Toni de Manresa diferents cops i amb el Toni d'Andorra, i allà ens podem fer una foto junts.

 

Comentem una mica la ruta i les carreteres, i continuem fins arribar a Alquèzar on tenim l'altre control per fitxar, la temperatura comença a ser més agradable i ja no m'arrepenteixo d'haver agafat la jaqueta d'estiu.



Anem direcció a Arguís i passem per l'antiga carretera que es feia servir abans de fer l'autovia A-21, diria que no hi havia passat mai per aquí.

Els companys de ruta són bastant coherents i respecten bastant a la resta, excepte alguns bojos que tenen molta molta presa per acabar la ruta, però que després es paren molta més estona que nosaltres i ens tornem a creuar en ruta.




Arribem al següent control, direcció a Belsué, Nocito i Bara, aquí ja no aguanto més, haig de buidar el suc de taronja i el cafè del matí de l'esmorzar si o si, així que m'en vaig muntanya amunt a trobar un lloc adient.




Aquí continua una carretera també trencada i estreta, però no tant com la resta que portem, la gravilla també ens ajuda a anar una mica més lentes, sobretot a mi, no vaig bé amb carreteres trencades i amb gravilla i la meva velocitat disminueix molt més que la de la Mercè.






Continuem fins arribar al Monasterio de San Juan de la Peña, on també hi haviem estat, és un quart de quatre, podriem aprofitar per menjar alguna cosa del avituallament que l'organització ens ha donat. Mirem a veure què tenim, i deu ni do!!! Mengem un dels entrepans, l'actimel, el plàtan i les galetes de xocolata i continuem.


San Juan de la Peña



 Hem d'anar per feina, encara ens queden uns 350   kms. per arribar un altre cop a Vielha i no volem   arribar gaire tard, tenim reserva per sopar a les 21'30   h. amb la resta de companys de Mototurisme.


 Passem per l'interior del poble de Aísa i a uns pocs   kms. ens trobem una molt bona imatge del           paissatge,  així que parem per fer-la i aquest és el         resultat



Entrem a Jaca, Sabiñanigo, Biescas i fem el Port de Cotefablo, i ens parem a un mirador amb vistes al Parc d'Ordesa i Monte Perdido, són les 19 h. i tinc un whats de l'Eduard que ja fa més de mitja hora que ha arribat a Vielha, ell però havia sortit a les 6 del matí.



Continuem, ens trobem a dues ktm's al davant on van a un molt bon ritme i continuem amb ells, fan molta via i el ritme ens agrada. Arribem a la carpa de l'organització a Vielha a les 21'15 h., previament en Guifrè m'havia trucat per saber on erem i vem decidir de retrassar la reserva del sopar a les 22 h. 



Un total de 710 kms de ruta des de les 7 del matí fins les 21 h., parant només per posar benzina, fer un beure, i la parada més llarga per dinar, que tot i així va ser curta.



No ens podem entretenir gaire, així que a dutxar-nos i cap a sopar falta gent, que la gana ja comença a apretar!!!

Després de sopar, en Guifrè i l'Eduard anem a fer un beure, no ens podem entretenir gaire, els bars a la 1 de la matinada estan obligats a tancar i falta mitja hora, així que només ens dona temps de fer un gintonic i anar a domir.

Amb l'Eduard quedem que pot ser demà ens acompanyarà en ruta, a les 10 h. quedem al nostre hotel i allà ja decidirem.


                                                                                                                                                  

Diumenge 6 setembre

El despertador sona a les 6'10 h., la Mercè es va descuidar ahir de treure'l!!! L'apaga i donem mitja volta per continuar dormint, però cap a les 8 h. ja estem amb els ulls oberts, miro per la finestra, està núvol i plovisqueja, no sé si serà un bon dia per anar a fer ruta per França.
Baixem a esmorzar, i comentem la ruta amb d'altres companys que també la van fer, però ells van fer la off road (per pistes) i ens comenten que també va ser una mica dura. Continuem petant la xerrada fins que arriba l'Eduard i ens comenta que ell anirà per la via directe, te el pneumàtic del davant no gaire fi, i si continua plovent i l'asfalt està mullat no és plan de fer ruta.

A les 10 h. ja estem a punt de marxa, tot preparat per fer la ruta per França que la Mercè te prevista, anem equipades, per tant si plou ja anirem improvisant o no!!

Hotel Albares

Primer però fem benzina a Vielha, així fins a Puigcerdà segurament no haurem de tornar a omplir.

I comencem la ruta cap a Col de Menté, Col d'Aspet, Saint Lary, i aquí fem parada tècnica, la boira pixanera no ens ha deixat en cap moment, però hem continuat sense problemes.

Aquí en aquest punt, és on comentem que bé que estariem en una d'aquestes bordes abandonades allunyades de tot plegat i en mig de la natura i amb aquests paisatges tant espectaculars, que personalment a mi no m'ha deixat veure la boira.
 

Saint Lary

Continuem i només ens parem un moment a Seix per posar-nos els pantalons del xubasquero, fins ara haviem estat aguantant, però sembla que anem cap a tots els núvols negres que tenim al davant. Aquí la Mercè volia comprar formatge, fa uns dies també hi va estar i estava molt i molt bo, però hem fet tard, la botiga ja estava tancada.

Ara si que fem parada a l'Estany Bethmale, tot i la boira, haig de dir que és molt xulo, no hi havia estat mai i segur que hi tornaré per poder donar la volta a l'estany i gaudir del seu entorn.


Continuem amb la ruta, són dos quarts d'una i aquí comença a plovisquejar força.



Ens endinsem cap al Col de la Core, Massat, Col de Caugnous, Col de Port, Tarascon, fins arribar a una area de servei de a Perles et Castelet, i aquí decidim parar per menjar-nos els entrepans que ens van quedar d'ahir.



Continuem cap a Ax les Thermes, Port de Puymorens, Latour de Carol i al arribar a Puigcerdà ens parem per fer un cafè, tot just parar-nos comença a diluviar, ens estem una bona estona i fem petar la xerrada, mentre decidim que tornarem per Tosses que és més ràpid. I allà mateix ens despedim fins el proper cap de setmana.

Un cap de setmana intens i genial amb un total de 1.450 kms. al sac!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada